Menorca Plaatsen: Es Castell Menorca

/Menorca Plaatsen: Es Castell Menorca

Menorca Plaatsen: Es Castell Menorca

Es Castell Menorca.

Es Castell is Catalaans voor Het kasteel. Het dorp werd in 1771 opgericht door de Britten die het Georgetown noemden, ter ere van koning George III van Engeland. Toen Menorca weer in handen was van de Spanjaarden veranderden ze de naam naar Villacarlos ter ere van Koning Carlos III van Spanje.

Menorca plaatsen: Es Castell

Aan de gebouwen en de vorm van de straten en pleinen kun je zien dat de Engelsen hier vroeger gewoond hebben. Er is namelijk een groot plein in het midden van de stad en de straten zijn rechthoekig . De esplanada in Es Castell was ooit een militair oefenterrein, de gebouwen rondom zijn oude kazernes.

Nieuws uit Menorca maakte de volgende aflevering:

Op de Plaça Esplanada van Es Castell wordt 4x per jaar 16 juni 1802 nagespeeld. Aan het optreden doen 8 muzikanten, 2 rijders, 4 schutters, 16 soldaten en 2 kanonnen mee.

Tijdens de vrede van Amiens, heeft Engeland besloten Gibraltar en Malta te houden en Menorca terug te geven aan de Spanjaarden. Op 16 juni 1802 kwam Menorca officieel weer in handen van de Spanjaarden nadat ze 100 jaar in handen van de Engelsen waren geweest.

Es Castell heeft ook een heel gezellig klein haventje met allemaal restaurantjes en terrasjes. Als je goed kijkt kun je ’s avonds de vissen boven het water zien uitspringen!

es castell menorca

es castell menorca

vakantie en wonen:

Het is leuk om Es Castell als uitvalsbasis voor je vakantie te kiezen. Er zijn mooie hotels en je kunt er ook huizen huren. Wil je meer info over woningen in Es Castell? Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

 

 

 

 

Door | 2018-02-02T11:57:01+00:00 mei 15th, 2015|menorca, plaatsen|1 Reactie

Eén reactie

  1. Cami de Cavalls Menorca 28 april 2017 om 10:32 - Antwoorden

    […] de Cavalls Menorca Previous […]

Geef een reactie