Bezienswaardigheden Menorca: Calas Covas

/Bezienswaardigheden Menorca: Calas Covas

Bezienswaardigheden Menorca: Calas Covas

Bezienswaardigheden Menorca: Calas Covas

bezienswaardigheden menorca calas covas menorca

De naam van deze mooie cala is in het meervoud: “calas” in plaats van cala. Deze cala bestaat dan ook uit 2 inhammen. Covas betekent grotten. Dus deze baai heet “grotten-baaien”. Tot halverwege de jaren 90 woonden er hippies in de totaal ongeveer 150 grotten van Calas Covas.

Onder zeilers staat deze cala bekend als de mooiste van Menorca en vaak is het dan ook erg druk met zeilboten die geankerd liggen met een touw naar de kant.

3000 jaar geleden gebruikten de holenmensen de grotten om in te wonen. Als je in een grot loopt zie je de slaap nissen en woonvertrekken. Later werden de grotten niet meer gebruikt als woning maar als begraafplaats.

Er zijn 2 stranden maar het is niet makkelijk om het water in te lopen en te gaan zwemmen. Er liggen heel veel steentjes op de bodem! Neem eventueel je zwemschoenen mee of ga in de zee vanaf de rotsen.

Vroeger werd de cala veel gebruikt als toevluchtsoord bij ruwe zee. In Reismaatje Menorca kun je nog meer lezen over deze cala!

excursies Calas Covas:

wandelen:

Loop eerst langs de cala naar rechts naar de 2de inham. Je krijgt een spectaculair uitzicht. Later ga je naar rechts en over de Cami de Cavalls terug. Dit is een klein rondje om te wandelen. Het is een beetje klauteren over de rotsen maar goed te doen met kinderen vanaf een jaar of 6. Onderweg kun je een grot bekijken.

calas covas menorca

Tip: Word lid van geocaching. Er is ook een cache verstopt vlak langs de Cami de Cavalls. Het is leuk om deze te zoeken! Het is een klein doosje (wij noemen het een schat)  met een briefje erin waarin je je naam kunt schrijven dat je hem gevonden hebt. Heb je nog zin om verder te wandelen? Loop dan door over de Cami de Cavalls naar Canutells ook daar ligt een cache en is ook een leuk klein baaitje.

bezienswaardigheden calas covas menorca

kayakken of kanoën:

Vanaf Cala en Porter kun je kano’s huren en kun je bij rustige zee naar Calas Covas kanoën. Onderweg kun je langs de kust ook nog een aantal grotten in de zee vinden. Hier kun je met je kano in!

2 Reacties

  1. Jan Prins 27 oktober 2015 om 11:27 - Antwoorden

    leuk! krijg er nu al weer zin in…

  2. RM 2 oktober 2016 om 19:28 - Antwoorden

    We hebben in Cala en Porter een kajak gehuurd en zijn naar Calescoves gekajakt. Onderweg gezwommen en hele mooie grotten gezien. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie