Cami de Cavalls Menorca

/Cami de Cavalls Menorca

Cami de Cavalls Menorca

Cami de Cavalls Menorca.

Cami de Cavalls betekent “paarden pad”

Het is een pad van in totaal 185 kilometer lang en is door de Fransen gemaakt. De Fransen maakten het zodat hun soldaten zich snel langs de kust konden verplaatsen.

In 1756 veroverden de Fransen Menorca. Menorca was toen al 50 jaar in handen van de Engelsen. De Engelsen en de Fransen waren ook al in Indië en Amerika met elkaar aan het vechten. De Fransen verloren vaak en de Engelsen hadden al veel schepen van de Fransen veroverd. In 1755 kreeg de Franse hertog van Richelieu opdracht om Menorca te veroveren, dat was makkelijker gezegd dan gedaan. De Engelsen hadden zich goed voorbereid. Vooral het fort San Felipe in Mahon leek onmogelijk te veroveren. Iedereen dacht dat het Richelieu niet zou lukken, maar op 28 juni 1756 nam hij toch het fort San Felipe van Mahon in. De Franse overheersing duurde 7 jaar.

Nu is het nog steeds leuk om dit pad te gebruiken. Je kunt er natuurlijk nog steeds op paardrijden, maar je kunt er ook over wandelen of mountainbiken. Je komt dan op mooie afgelegen stranden en baaien, die niet met de auto bereikbaar zijn!

 

1x per jaar is er een wedstrijd die over dit pad gaat. De trekking duurt 2 dagen en begint in Ciutadella. Je kunt ook kleinere stukjes doen op de website van Trail Menorca kun je er alles over lezen.

De kortste afstand die je kunt doen is 32 kilometer. Deze is van Addaya naar Es Castell.

 

Door | 2018-02-02T11:57:01+01:00 mei 15th, 2015|actieve vakantie, menorca|1 Reactie

Eén reactie

  1. […] bekendste pad van Menorca is de Cami de Cavalls. Het paardenpad dat ooit is aangelegd door de Fransen om Menorca langs de kust te verdedigen. Het is heel leuk om […]

Geef een reactie