Een weekendje naar Barcelona vanuit Menorca

/Een weekendje naar Barcelona vanuit Menorca

Een weekendje naar Barcelona vanuit Menorca

Is het niet saai in de winter op Menorca? Deze vraag krijg ik vaak te horen. Ik vind het niet saai. De Reyes, Sant Antoni, Carnaval, lekker uit eten, een koffietje in de zon en op zaterdag vismarkt en een drankje in de haven en bijna iedere dag de zon! Het is nog steeds heerlijk op Menorca in de winter!

Vliegen vanuit Menorca naar Mallorca of Barcelona.

Maar als je op Menorca woont kun je heel gemakkelijk een dagje of weekend naar Barcelona of Mallorca gaan. Je gebruikt het vliegtuig als een trein. 30 minuten vliegen en je zit in Barcelona (Mallorca in slechts 20 minuten vliegen). Met een residenten kaart krijg je 50% korting op vliegtickets naar Barcelona en zelfs 75% op tickets naar Mallorca en Ibiza.

Afgelopen weekend ging ik daarom met mijn lief naar Barcelona. We hebben een heerlijk weekend gehad en daarom deel ik je graag onze tips voor als je een weekend in Barcelona bent!

We zaten in een perfect gelegen hotel met een goede prijs kwaliteit verhouding. Hotel Praktik Rambla. In het hotel kun je de hele dag gratis koffie en thee krijgen en ’s ochtends liggen er ook nog croissants. Het hotel ligt op de Rambla de Cataluña en ligt achter de grote winkelstaat Passeig del Gracia ook op de Rambla de Cataluña vind je veel leuke winkels.

Eten & drinken in Barcelona

In de buurt van dit hotel heb je een aantal leuke restaurantjes met heerlijk eten! Wij zijn geweest bij Vinitus Barcelona en Ciudad Condal. Vooral het eten bij Vinitus vond ik erg lekker. Je kunt er niet reserveren maar als je met z’n tweeën bent heb je zo een tafeltje (in januari).

Mijn favoriet voor een after diner drink blijft Boca Chica. Boca Chica is een elegante cocktail bar waar leuke mensen komen én ze serveren er de allerlekkerste gin tonic, die ik ooit geproefd heb.

In de buurt van het hotel is ook een andere gezellige bar, Obama met iedere dag live-muziek, leuke mensen en goed geprijsd.

Het is ook leuk om een drankje te doen of te eten in el Nacional, dit zit in een klein steegje in de Passeig de Gracia. Het gebouw is in 2014 voor 6 miljoen euro verbouwd en ziet er werkelijk fantastisch uit, dit moet je even gezien hebben. Er zijn 4 restaurants en een aantal bars.

Een andere favoriete wijk voor mij is Gracia. In deze wijk ben ik van Barcelona gaan houden. Het is eigenlijk een klein dorpje in de grote stad. Mijn favoriete pleintje is Plaҫa de Rius i Taulet. Op één van de vele terrasjes kun je lekker uitrusten van je wandeling naar deze wijk. Daarna loop je over de mooie Passeig de Gracia weer terug voor een lunch of een siesta in het hotel.

Regen in Barcelona

Als je een keer een regenachtige dag treft in Barcelona is het historisch museum “Museu d’Historia” in de Gotische wijk een aanrader. Vanuit het metrostation Jaume I loop je met paraplu snel naar het museum. Je kunt er rondwandelen door de opgravingen van oude Romeinse straten. Er is een leuke Nederlandse audio-guide. Voor kinderen is er een eigen uitleg. Het is leuk om te zien hoe de Romeinen leefden en wijn maakten.

Home Sweet home.

Het fijne van op Menorca wonen is, dat het leuk is om af en toe weg te gaan, maar dat het nog fijner is om weer thuis te komen. Menorca is en blijft voor mij de perfecte basis!

Door mijn enthousiasme, liefde voor het eiland en jarenlange ervaring in de vastgoed markt kan ik jou ook helpen bij je zoektocht naar een geschikt huis om te wonen, vakantie te vieren en/of om te investeren. Neem gerust contact met mij op over de mogelijkheden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht

  maak de volgende som 10+2=

  Door | 2018-02-02T17:16:44+01:00 februari 2nd, 2018|weekendje weg|0 Reacties

  Geef een reactie