Menorca Plaatsen: Es Castell Menorca

/Menorca Plaatsen: Es Castell Menorca

Menorca Plaatsen: Es Castell Menorca

Es Castell Menorca.

Es Castell ligt helemaal in het oosten van Menorca, het is de plaatst waar in Spanje als eerste de zon opkomt. Es Castell ligt aan het begin van de 5 km lange haven van Mahon. Het is een super leuke plaats om naar toe te gaan tijdens je vakantie. Er is een leuk auto vrij haventje, met heel veel restaurantjes en winkeltjes.

Menorca plaatsen Es Castell

Het is heel leuk om es Castell uit te kiezen als uitvalsbasis voor je vakantie. Je bent binnen 15 minuten bij de stranden Sa Mesquida, Punta Prima, Alcaulfar of Binibeca.

Es Castell betekent Het kasteel. Het dorp werd in 1771 opgericht door de Britten die het Georgetown noemden, ter ere van koning George III van Engeland.

Nadat Menorca weer van de Spanjaarden was veranderden ze de naam naar Villacarlos ter ere van Koning Carlos III van Spanje. De officiële naam is nu Es Castell, maar veel inwoners noemen het ook nog Villacarlos.

Menorca plaatsen: Es Castell

Aan de gebouwen en de vorm van de straten en pleinen kun je zien dat de Engelsen Es Castell gesticht hebben. Er is namelijk een groot plein in het midden van de stad en de straten zijn rechthoekig . De Plaza Esplanada in Es Castell was ooit een militair oefenterrein, de gebouwen rondom zijn oude kazernes.

16 juni 1802

16 juni 1802 is een speciale datum voor Menorca. Tijdens de vrede van Amiens, heeft Engeland besloten Gibraltar en Malta te houden en Menorca terug te geven aan de Spanjaarden. Daardoor kwam op 16 juni 1802 Menorca officieel weer in handen van de Spanjaarden, nadat ze 100 jaar in handen van de Engelsen waren geweest.

Op de Plaça Esplanada van Es Castell wordt ieder jaar teruggedacht aan 16 juni 1802 .

Elise Prins van Nieuws uit Menorca maakte de volgende aflevering:

Vakantie in Es Castell Menorca

Es Castell als uitvalsbasis voor je vakantie te kiezen is een heel goed idee!. Overdag ga je de natuur of cultuur van Menorca ontdekken of lekker naar het strand gaan. ‘s avonds kun je lekker eten, drinken en een ijsje eten in het authentieke Es Castell of de gezellige haven van Cales Fonts. Wij zullen je tips geven om er een super geslaagde vakantie van te maken!

Wil je meer informatie over een vakantie in Es Castell? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Door | 2019-02-05T10:46:04+01:00 mei 15th, 2015|menorca, plaatsen|1 Reactie

Eén reactie

  1. Cami de Cavalls Menorca 28 april 2017 om 10:32 - Antwoorden

    […] de Cavalls Menorca Previous […]

Geef een reactie