Menorca in juni

/Menorca in juni

Menorca in juni

Juni op Menorca

Markten in juni op Menorca

Nederlanders houden van markten, ik krijg zoveel vragen over markten vandaar nog een bericht over de markten op Menorca!

Gelukkig de zomer komt eraan, het wordt steeds drukker en levendiger op Menorca, de zomermarkten gaan beginnen!

In de hoofdstad Ciutadella zijn er 3 markten. Op de Carrer de Pere Capllonch ( nr 1 op het kaartje) van 19:00- 24:00 van maandag tot donderdag en van 17:00 tot 01:00 van vrijdag tot zondag.

Op de Placa del Born (nr. 2 op het kaartje)  is er op maandag en vrijdag een soort van hippiemarkt.

En er is dagelijks een marktje in de Carrer de la Mar ( nr. 3 op het kaartje ) vlakbij het haventje van Ciutadella.

Wil je naar alle 3 de markten dan kun je dus het beste op maandag of vrijdag naar Ciutadella gaan.

markten ciutadella menorca

Mahon, de hoofdstad van Menorca heeft de normale markt op dinsdag en zaterdag op de placa Esplanada. Vanaf eind juni is er op dinsdagavond een markt en “muziek op straat” dit is super leuk; een hele gezellige avond in Mahon! Als je er eind juni bent moet je hier zeker heen gaan!

Het hele jaar door is het op zaterdag gezellig in de vismarkt “mercat de peix”. Vanaf mei is er ook op zaterdag muziek in de stad je kunt dit vinden op de facebookpagina Vermosset.

Tip: ben je vanaf eind juni in Mahon ga dan op dinsdagavond naar Mahon! Anders op zaterdag van ongeveer 11:00 tot 14:00!

Hieronder een afbeelding met waar je de diverse markten kunt vinden. De markt met biologische producten (nr. 6) is iedere zondag!

markten mahon menorca

Es Mercadal.

Volgens de informatie begint de avondzomermarkt in es Mercadal al vanaf 6 juni in de avond, deze is ook op dinsdag. (Ik weet dit zelf niet zeker, omdat de meeste markten beginnen als op Menorca de schoolvakantie begint (23 juni))

Verder is het leuk om naar Calas Fonts in Es Castell te gaan, hier is ook een klein marktje en er zijn leuke restaurantjes en winkeltjes.

Menorca plaatsen Es Castell

Op maandag kun je naar Fornells hier is ook een markt en op 5 juni is er het feest van de zomer in Noord. Ook is er een leuke binnenmarkt met allerlei standjes met werk van kunstenaars op Menorca Pasearte.

markt fornells menorca

Heel veel plezier op de markten in Menorca!

Door | 2018-02-02T11:56:54+01:00 mei 30th, 2017|actieve vakantie, menorca, tips|0 Reacties

Geef een reactie