Menorca tips: 4 dagen een auto huren op Menorca.

/Menorca tips: 4 dagen een auto huren op Menorca.

Menorca tips: 4 dagen een auto huren op Menorca.

Menorca tips: 4 dagen een auto huren op Menorca.

Laatst kreeg ik via deze website een vraag: Heb je tips voor 4 dagen met de auto op pad in Menorca?

 • liever niet de hele dag autorijden
 • we zitten in Son Xoriguer/ Playa d’en Bosch
 • we hebben een dochtertje van 4.
 • we gaan voor het eerst naar Menorca

Hieronder mijn tips! Ik hoor graag in een reactie of jullie één van deze dagen hebben gedaan en hoe je het vond!

PS. alle beschreven plaatsen staan in de reisgids Reismaatje Menorca en het is wel erg handig en leuk als je deze van te voren aanschaft!

Dag 1 Cala Morrell, La Vall en Playa Algaiarens en Ciutadella

Eerst naar Cala Morrell. Bezoek heel even de grotten en ga dan op zoek naar de rots in de vorm van een dier. Cala Morrell heeft geen aantrekkelijk zandstrand. Kinderen vinden het misschien wel leuk om steentjes in het water te gooien en op zoek te gaan naar krabbetjes. Er zijn ook plateaus om op te zonnebaden. Je kunt er verschrikkelijk mooi snorkelen dus als je daar van houdt zou ik dat zeker doen. Je kunt wel even wat meegenomen drinken op de plateaus drinken of bij de restaurante Troglodita’s even wat drinken en van het mooie uitzicht genieten.

Daarna kun je naar een mooi zandstrand La Vall of playa Algaiarens . La Vall is een zandstrand in het Noorden van Menorca. Ga je met kleine kinderen dan is het zeker niet aan te raden om hier heen te gaan als er een harde wind uit het noorden is. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar het eerste strand. Bij het tweede strand komt er een rivier in zee. Langs de rivier kun je schildpadden spotten.

Afhankelijk van de tijd kun je Navetta de Tudons vlakbij Ciutadella bezoeken. Dit is het oudste gebouw van Europa. Je kunt ook gelijk doorrijden naar Ciutadella. Ik vind de beste tijd om Ciutadella en Mahon te bezoeken vanaf 17:00uur. Je kunt dan lekker door de stad lopen, winkelen en is er van alles te beleven. Het is heel leuk om de speurtocht uit Reismaatje Menorca te doen. Daarna rond 20:00 uur een restaurant opzoeken. In Ciutadella kun je goedkoop en lekker tapas eten bij Bar Triton. Wil je wat luxer ga dan naar Café Balear of S’Amarador. Alle 3 de restaurants zijn gelegen in de mooie en gezellige haven van Ciutadella in Menorca.

Dag 2 vuurtoren Cap Cavalleria, Playa Cavalleria, Fornells

Naar de vuurtoren Cap Cavalleria. Meer kun je hierover lezen in Reismaatje Menorca. Ga daarna naar het strand Playa Cavalleria. Dit strand heeft een natuurlijke spa en de kleur van het strand en de rotsen is hier heel anders dan in het zuiden van Menorca.

Als je klaar bent op het strand rijd je verder naar Fornells, Fornells is een vissersplaatsje waar ook de oud-koning van Spanje heen gaat om met zijn boot te ankeren en lekker te eten.

Er staat ook een bekende toren Torre de Fornells, het is leuk om deze te bezoeken. Ook kun je hier een rots vinden in de vorm van een dier.

 

Eet in Fornells of in een plaatsje op de terug weg bijvoorbeeld in es Mercadal.

Dag 3 Bezoek een kaasboerderij, strand Son Parc, Arenal d’en Castell, Son Bou of Cala en Porter en naar de hoofdstad Mahon

Ga eerst naar Finca Subaida om 11:00 uur kun je een rondleiding doen Wil je hiervoor reserveren? Neem dan contact met mij op. Hierna ga je lekker naar het strand Son Parc of Arenal d’en Castell zijn erg geschikt voor kinderen. Let wel op de wind, als er harde wind uit het noorden is. Zijn deze stranden minder geschikt en kun je beter naar Son Bou of Cala en Porter gaan. Zorg dat je om 17:00 uur in de haven van Mahon bent en doe de rondvaart in de haven met de yellowcatamans. Daarna volg je de speurtocht zoals deze staat in Reismaatje Menorca. Ook kun je lekker winkelen. Rond 20:00 uur ga je lekker wat eten op Placa Bastio en daarna rijd je hotel of appartement.

Dag 4 in en rond Binibeca

Kijk hiervoor naar dit bericht over Binibeca

Ben je op zoek naar een goede huurauto? Kijk dan op deze website

De auto kan op het vliegveld gebracht worden en alle verzekeringen zijn inclusief en ook geen extra kosten met de benzine.

Ik kan je ook helpen met het huren van de auto vul onderstaand formulier in en ik neem zsm contact met je op!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht

  maak de volgende som 10+2=

   

   

  Door | 2018-02-02T11:56:55+01:00 april 27th, 2016|menorca, tips, Wat ga je doen op vakantie? reisgids Menorca|4 Reacties

  4 Reacties

  1. Silke van Deelen 31 maart 2017 om 21:00 - Antwoorden

   Super! Ik was eveneens op zoek naar tips voor een paar dagen autohuur. Wij zitten echter in Son Bou, maar het is wel handig om te weten wat je allemaal ongeveer in één dag kunt plannen. Wij willen niet te veel doen op een dag, maar zeker ook niet te weinig zien!

   • Clarice de Bruin 3 april 2017 om 14:18 - Antwoorden

    Hoi Silke! Leuk te horen dat jullie naar Menorca komen. Wanneer gaan jullie naar Menorca? Misschien kan ik nog wat extra tips geven voor jullie!

    groetjes Clarice

  2. Silke van Deelen 12 april 2017 om 20:47 - Antwoorden

   Wij komen eind september / begin oktober met twee kinderen (1,5 en 3,5) en mijn ouders. We zoeken nog een grote auto voor 6 personen om enkele dagen te huren, en ik ben nog uit aan het pluizen waar we naartoe willen (en hoeveel dagen we dus uiteindelijk een auto nodig hebben). Mijn ouders willen ook fietsen huren, maar ik kan niet goed inschatten waar je vanuit Son Bou allemaal goed en veilig met de fiets naartoe kunt.

  3. Silke van Deelen 12 april 2017 om 20:53 - Antwoorden

   Oh, het lukt me trouwens niet om Reismaatje Menorca al PDF te bestellen. Krijg telkens een foutmelding…

  Geef een reactie