Wilde paddenstoelen zoeken op Menorca!

/Wilde paddenstoelen zoeken op Menorca!

Wilde paddenstoelen zoeken op Menorca!

Wilde paddenstoelen zoeken op Menorca!

In de herfst heeft iedereen op Menorca het erover. Van sommigen krijg je te horen waar je ze kunt vinden. Anderen houden het geheim. Je ziet veel auto’s langs de kant van de weg staan en er is zelfs een “paddenstoelen festival“.

Het is een populaire bezigheid op zondag, eerst paddenstoelen zoeken en daarna koken en eten. Je verzamelt ze in een rietenmand, zodat de sporen eruit kunnen vallen.paddenstoelen menorca esclata sangs

Paddenstoelen Menorca

Door de vele regen die in augustus gevallen is, schijnt 2015 een goed jaar te worden voor de paddenstoelen.

Op Menorca komen 700 soorten paddenstoelen voor. 150 soorten zijn eetbaar, 60 soorten zijn giftig en 8 zijn er dodelijk. Daarom kun je je gevonden paddenstoelen laten controleren op speciale paddenstoelen bijeenkomsten om de goede van de slechte te onderscheiden.

paddenstoelen menorca esclata sangs

GOB Menorca heeft een speciaal boekje uitgegeven waarin staat welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke giftig.

paddenstoelen menorca eslata sangs

Esclata-Sangs uit Menorca

De lekkerste en de bekendste paddenstoelen die je op Menorca kunt vinden zijn de Esclata Sangs. Als je geen zin hebt om ze te zoeken of liever naar het strand gaat; Je kunt ze ook kopen bij de groenteboer of in de supermarkt. Ze zien er erg vies uit en er zit ook een soort groene schimmel op. Voordat je ze eet moet je goed schoonmaken.

paddenstoelen menorca esclata sangs

Er zijn veel recepten met Esclata Sangs. Je kunt ze bijvoorbeeld eten met rijst, fideua, risotto of a la plancha.

paddenstoelen menorca esclata sangs

Wil je ze ook een keer proberen? Kom dan in de herfst naar Menorca en doe net als de lokale bewoners. Ga op zoek naar de Esclata Sangs, maak ze thuis lekker klaar en eet ze op bij de openhaard en een lekker glas wijn!

De meeste restaurants hebben ook wel een gerecht met deze paddenstoelen, maar het leukste is natuurlijk zelf maken! Wij maakten Esclata Sangs a la plancha. Bekijk de video hieronder, Elise laat zien hoe het moet! benodigdheden: esclata sangs, olijfolie, peterselie, knoflook. eet smakelijk!

 

Door | 2018-02-02T11:56:56+01:00 november 17th, 2015|menorca, tips|1 Reactie

Eén reactie

  1. ria vogelaar 18 november 2015 om 09:08 - Antwoorden

    Wat heb je weer een leuke film gemaakt Elise.
    Jij kan wel kok worden op de t.v.
    Oma is wel heel trots op je.
    heel veel liefs xxxx

Geef een reactie