Menorcaspecialist

/Menorcaspecialist
Menorcaspecialist 2018-02-02T18:53:03+01:00

Menorca

Onder Nederlanders wordt Menorca vaak genoemd “buggy-eiland”. Het klopt dat in de Nederlandse vliegtuigen veel baby’s en kinderen zitten. Maar zodra je uit het vliegtuig stapt, merk je dat Menorca niet alleen voor gezinnen met kinderen is.

Menorca is door de super mooie stranden, cultuur en natuur ook geschikt voor zowel rustzoekers, strandliefhebbers en actieve toeristen. Menorca heeft meer stranden dan Mallorca en Ibiza bij elkaar. De stranden van Menorca lijken wel Caraibisch.

Er zit een verschil tussen sommige stranden in het noorden en de stranden in het zuiden. Stranden in het noorden hebben een donker gele/ rode kleur. Je kunt daar ook een natuurlijke spa ondergaan door je helemaal in te smeren met de klei die je daar vindt.

yoga & qigong retreat MenorcaActiviteiten Menorca

De Cami de Cavalls (185 kilometer langs de kust), de natuurparken en de ruige kust met zijn vele grotten en de blauwe zee heeft veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Mountainbiken, duiken, paardrijden, wandelen, trail running, kayakken, rotsklimmen (psicobloc) en je kunt er ook golfen.

menorca taula pregonda maccarella

Bezienswaardigheden Menorca

Ook cultuurliefhebbers kunnen aan hun trekken komen. Je vindt er meer dan 1500 archeologische vindplaatsen op 700 m2 dat is 2 plaatsen per m2 kilometer. De naveta’s en de taula’s vind je nergens anders ter wereld. Menorca heeft een unieke natuur en is door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeer reservaat. Op Menorca vind je een natuurpark (Albufera des Grau), 5 natuurreservaten en een marinereservaat. Menorca is een een natuurlijk paradijs bestaande uit ravijnen, (zee)grotten en unieke planten- en diersoorten.

Binibeca Vell Menorca

Klimaat Menorca

Menorca heeft een mediterraan klimaat. De winters zijn zacht, maar te koel en te nat om echt een zonvakantie te vieren. Het is wel geschikt om bijvoorbeeld te gaan mountainbiken, wandelen of paardrijden.

Vliegen naar Menorca

Het hele jaar door kun je Menorca met een overstap in, Palma de Mallorca, Barcelona of Madrid bereiken. De eerste rechtstreekse vlucht vanuit Nederland met transavia.com vertrekt vanaf eind april. Vanaf die tijd heb je al echt zomerse dagen en kun je naar het zwembad of het strand. Het is dan ook al mogelijk om in de zee te zwemmen. Ook is het nog niet te warm om leuke uitstapjes te maken bij een mindere dag.

April en mei zijn erg mooi omdat er dan veel wilde orchideeën bloeien het is dan erg mooi om te wandelen over de Cami de Cavalls

menorca orchideeën vakantie

Juli en augustus zijn de warmste maanden. De temperatuur is dan ongeveer 29 graden. Boven de 32 graden wordt het eigenlijk nooit. Dit komt door de altijd aanwezige wind en de aanwezigheid van de zee. In september is het ook erg lekker weer en is het ook weer wat rustiger. In oktober kun je nog mooie stranddagen hebben, maar wordt het weer wat minder standvastig.

Menorca

Menorca is 4x zo groot als het eiland Texel in de Nederlandse Waddenzee en ongeveer half zo groot als de provincie Utrecht. Op Menorca wonen 90.000 mensen.

Op Menorca komen ongeveer 700.000  toeristen per jaar, dat is eigenlijk helemaal niet zoveel. Op Mallorca, de grote zus, komen wel 12 miljoen toeristen per jaar.

watersport menorca

Menorca en de Balearen

Menorca is het noordelijkste en oostelijkst gelegen eiland van de Balearen. Twee andere bekende eilanden van de Balearen zijn Mallorca en Ibiza. In het Spaans spreek je de dubbele ll uit als een  j, dus je zegt Majorca. Mallorca is het grootste eiland en ligt het dichtst bij Menorca. Mayor betekent in het Spaans grootste. Menor betekent kleinste of jongste. Daarom wordt ook vaak gezegd dat Menorca het kleine zusje van Mallorca is.

Reismaatje Menorca is een leuke & leerzame reisgids voor kinderen.

Vergeet deze niet mee te nemen, voordat je op vakantie naar Menorca gaat! Je kunt hem hier bestellen!

Menorca tips: 4 dagen een auto huren op Menorca.

By | april 27th, 2016|Categories: menorca, tips, Wat ga je doen op vakantie? reisgids Menorca|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Menorca tips: 4 dagen een auto huren op Menorca. Laatst [...]