Vliegtickets Menorca

/Vliegtickets Menorca

Vliegtickets Menorca

Vliegtickets Menorca

Regelmatig krijg ik de vraag: hoe kan ik het beste op Menorca vliegen? Vliegen naar Menorca is niet zo makkelijk als naar Mallorca of Ibiza. Maar als je er eenmaal bent krijg je er een hoop voordelen voor terug! 🙂 Je kunt natuurlijk ook met de veerboot en je eigen auto. Hier zal ik later op terugkomen.

Vanaf Nederland kun je vanaf Amsterdam rechtstreeks met Transavia of Arkefly. Arkefly kun je boeken i.c.m. met een hotel via de reisorganisaties.

Nieuw in 2016 is dat Transavia te boeken is via hun eigen website. Vorig jaar had ik in Amsterdam nog een gesprek met Transavia, dat het jammer is dat je de vluchten van transavia niet rechtstreeks kunt boeken via hun eigen website. Ze gaven aan dat dit technisch niet mogelijk is ivm de vele baby’s op de vlucht. Waarschijnlijk zijn er in verhouding minder baby’s op de vlucht of hebben ze het technisch mogelijk gemaakt want dit jaar heeft Transavia mij aangenaam verrast met niet 2 maar liefst 3 vluchten per week op dinsdag donderdag en zondag. Arkefly vliegt op woensdag dus dat betekent: Menorca is in de zomer 4x per week rechtstreeks bereikbaar!

 

Wil je flexibeler zijn, goedkoper vliegen, later vertrekken of nog even shoppen in Barcelona. Dan kun je vanaf Nederland goed vliegen met vueling.com  (vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven) met een overstap in Barcelona. Het is even wat uitzoek werk maar ik kan vluchten vinden met 45 min-2:00 uur overstap voor een tarief onder de €100,- enkele reis.

Natuurlijk kun je ook wat langer in Barcelona blijven en pas later of de volgende dag doorvliegen. Met de bus ben je voor € 5,90 in 35 minuten in hartje centrum. Maak er dus geen probleem van maar zie het als een kans om een dagje Barcelona te bezoeken.

Wil je rechtstreeks vliegen vanuit Duitsland, dan kun je dit bijvoorbeeld doen vanaf Düsseldorf met TuiFly, AirBerlin en EuroWings. Voor rond de € 200,- kun je dan een vlucht vinden.

Vanaf Brussel kun je ook rechtstreeks naar Menorca met Jetairfly en Condor.

Er zijn nog meer mogelijkheden om naar Menorca te gaan met een overstap in Barcelona, Palma de Mallorca of Madrid. Je boekt dan wel losse tickets dus als een vlucht vertraging heeft heb je risico dat je je vlucht mist en een nieuwe moet boeken.

Met Ryanair kun je vanaf Brussel naar Barcelona en dan door met Ryanair naar Menorca.

Daarnaast kun je ook met transavia.com vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Barcelona en dan met Ryanair door naar Menorca. Let goed op de terminal waar je aankomt. Transavia en Ryanair zitten op Terminal 3 in Barcelona. Vueling op Terminal 1.

Ook kun je met Eurowings komen naar Menorca vanaf Palma de Mallorca en Barcelona. Iberia vliegt ook naar Madrid en Palma de Mallorca.

Een huis of appartement huren is in mei niet duur. Voor rond de € 700,- heb je een villa met eigen zwembad en 3 slaapkamers.

Een autohuren is wel erg leuk op Menorca in mei zijn de prijzen heel schappelijk ( €100,- per week).

Wil je meer weten? Stuur een mail naar info@menorcaspecialist.nl of laat een bericht achter!

Door | 2016-01-22T09:41:32+01:00 oktober 28th, 2015|menorca, tips|2 Reacties

2 Reacties

  1. Jan Prins 28 oktober 2015 om 19:35 - Antwoorden

    wat heb je in de aanbieding voor eind november?

    • Clarice de Bruin 1 november 2015 om 10:13 - Antwoorden

      Leuk dat je eind November naar Menorca wilt komen! Het is dan vaak nog lekker weer en je kunt bijvoorbeeld nog heerlijk mountainbiken of wandelen. Ik stuur je een pb!

Geef een reactie