Een weekendje Menorca is leuk!

/Een weekendje Menorca is leuk!

Een weekendje Menorca is leuk!

weekendje naar Barcelona, Valencia of Menorca?

Denk je aan een stedentrip aan Barcelona of Valencia? Doe eens gek en ga naar Menorca als weekendje weg!

8 zomers lang hebben de Menorcanen mij bang gemaakt voor de herfst en winter op Menorca. Het zou koud & saai zijn, maar niets is minder waar. Het waait wel eens, maar de zon schijnt zovéél en de temperaturen zijn inderdaad minder dan in de zomer, maar het is vaak echt heerlijk lente weer. Ook is het hele eiland nog groen en blauw.

Je vliegt met een korte overstap in Barcelona vanaf Amsterdam dagelijks naar Menorca. Je kunt natuurlijk ook een lange overstap doen in Barcelona, dan kun je een aantal uur genieten van het toeristische Barcelona en daarna tot rust komen en genieten van het échte Spanje op Menorca!

Wat kun je doen in een weekend op Menorca?

vrijdag op Menorca

Ga op vrijdag vanaf het vliegveld gelijk door naar Ciutadella in het westen van Menorca. Een leuke hotel met zwembad én hele jaar open in Hotel Tres Sants. Van 17:00 tot 20:00 kun je gaan winkelen in de oude hoofdstad van Menorca. Loop door de oude straatjes en bezoek een paar galerijen. Drink een aperitief in één van de vele barretjes en reserveer al vast een tafeltje bij Café Balear of Restaurant S’Amarador, hier ga je om een uur of 21:00 lekker uit eten.

Heb je daarna nog tijd en zin om uit te gaan? Je kunt gaan dansen of naar de bar gaan in de haven of in de binnenstad.

zaterdag op Menorca

Hou je van winkelen? Ga dan na je ontbijt gelijk door naar Mahon, de hoofdstad van Menorca.

Je kunt na het ontbijt op zaterdagochtend ook naar het mooiste en bekendste strand van Menorca gaan. Cala Macarella en Cala Macarelleta. Als je geluk hebt ben je helemaal alleen, geniet van deze mooie cala’s en maak wat mooie foto’s!

Daarna ga je naar Mahon. Vanaf 13:00 uur is het gezellig bij de mercat des peix (vismarkt) met live muziek, drink een lokaal biertje of wijntje en neem een paar lekkere tapas, vis, Menorcaanse kaas of een Spaanse ham.

 

Daarna door naar de lunch bij Ses Forquilles. Als het lekker weer is kun je ook op Placa Bastio iets uitzoeken zoals Santa Rita of Pipet. Je loopt dan gelijk door de historische binnenstad van de hoofdstad Mahon.

Daarna lekker naar het hotel even zwemmen en in de spa van het hotel met mooi uitzicht over de haven en de stad Mahon. Of je kiest voor dit hotel en maakt nog een wandeling door de stad of langs de haven.

Daarna kun je ’s avonds lekker uit eten gaan in de haven van Mahon. Drink eerst een aperitief bij bar latitude 40 Ga daarna uit eten bij Sa Vinya of El Rais in de haven of bij Tap’s Can Avelino.

Je kunt op zaterdagavond ook vaak naar het mooie theater, het oudste opera theater van Spanje.

theater mahon

Kijk op de website van het theater of er iets is als je hier bent!

Wil je echte Menorcanen ontmoeten en Menorcaanse muziek horen? Ga dan naar bar Es Cau in Es Castell. Als je gitaar kunt spelen mag je zelf ook een liedje spelen en zingen!

zondag op Menorca

Op zondag na het ontbijt kun je een wandeling gaan maken over de Cami de Cavalls. Ga naar Cala Pregonda of Cala Pilar in het noorden van Menorca. Daarna nog een lunch bij Es Moli in Es Mercadal waar je een typisch Menorcaans gerecht kunt proeven.

calas covas menorca

Houd je van paarden? Ga om 11:30 uur naar de Hipodrome in Mahon en wed mee op de Menorcaanse paarden! 

Wanneer zie ik je in de winter of herfst op Menorca?!

Door | 2018-02-02T11:56:55+01:00 januari 22nd, 2016|menorca, tips|0 Reacties

Geef een reactie