bezienswaardigheden Menorca: De Santa Ponsa Steengroeve

/bezienswaardigheden Menorca: De Santa Ponsa Steengroeve

bezienswaardigheden Menorca: De Santa Ponsa Steengroeve

Bezienswaardigheden Menorca

De Santa Ponsa Steengroeve

Er zijn 2 steengroeve’s die je kunt bezoeken op Menorca. De Santa Ponsa Steengroeve en Lithica vlakbij Ciutadella. Wij vinden de Santa Ponsa steengroeve mooier en authentieker, de entree is hier vrij en je zult zelf in het hoogseizoen weinig tot geen andere mensen tegenkomen.

De santa ponsa steengroeve is in gebruik geweest van het midden van de 19e eeuw tot net na 1970.

 

In het begin zijn de stenen er met de hand uitgebeiteld, vanaf de top. Niet lang daarna is gebruik gemaakt van een molen om de stenen omhoog te krijgen om zo diep mogelijk te komen.
Elektriciteit is pas gebruikt vanaf het einde van de jaren 60. Pas toen zijn ze gebruik gaan maken van elektrische gereedschappen zoals zagen.
Je kunt de verschillen goed zien als je rondloopt in deze steengroeve.
De lime-stenen zijn gebruikt om gebouwen en huizen te bouwen op Menorca. Veel huizen zijn hiermee gebouwd. Nadeel van het gebruik van deze stenen is dat de verf erg snel afbladdert van de muur.
Het is best lastig om deze steengroeve te vinden. Hij ligt tussen Mahon en Alaior en is niet aangegeven langs de weg. Als je de wandeling op deze pagina volgt dan kom je er langs.
Door | 2018-02-02T11:56:57+01:00 juni 19th, 2015|bezienswaardigheden Menorca, menorca, tips|2 Reacties

2 Reacties

  1. Sergej Jacobs 3 februari 2016 om 18:35 - Antwoorden

    Je kan ook een stukje vertellen over restaurant Es pla in Fornells. De Spaanse koning heeft hier wel eens caldereta gegeten. Tis wel duur

    • Clarice de Bruin 9 februari 2016 om 15:13 - Antwoorden

      Sergej, dank voor je reactie! ik ga zeker nog een keer iets schrijven over Fornells. Ondertussen kan iedereen dit ook lezen in de reisgids die ik geschreven heb. Reismaatje Menorca. Het restaurant waar je het over hebt is vorige week afgebrand en het is niet zeker of het herbouwd gaat worden. Maar er zijn genoeg andere plaatsen waar je Caldereta de Llangosta kunt eten. Het is een stoofpot, ik zelf vind het meer geschikt voor de winter.

Geef een reactie