Menorca Stranden en Plaatsen: Binibeca

/Menorca Stranden en Plaatsen: Binibeca

Menorca Stranden en Plaatsen: Binibeca

Stranden en Plaatsen: Binibeca

Strand Binibeca

Dit is een erg leuk strandje, met een mooi zandstrand en prachtig blauw water. Los Bucaneros is een leuke chiringuito ( strandtent). Je kunt er lekker zitten en op de van boomstammen gemaakte krukjes en genieten van een drankje en het prachtige water. Hier lijkt het net of je op een Caraïbisch eiland bent terechtgekomen!

binibeca binibequer menorca spanje vakantie

Je kunt iets eten en drinken bij Los Bucaneros, maar dit kan ook in Cala Torret bij Paupa.

Bij Paupa hebben ze af en toe ook een full moon party. Het uitzicht is hier heel mooi. De keus qua eten is beter dan bij Los Bucaneros en bij Paupa kun je ook eten buiten de Spaanse tijden, dus ook als je op een Nederlandse tijd (18:00-20:00 uur) wilt eten kan dat. Helaas hebben ze niet veel verse vis.

Ook kun je een duik in de zee nemen er is een trap om uit de zee te komen. Je hebt dan ook geen last van het zand. Ideaal dus als je wél een zee- maar niet een zandliefhebber bent. 😉

De prijzen bij Paupa zijn een stuk lager dan bij de strandtent Los Bucaneros.

Op het strand van Binibeca heb je soms last van poseidonia. Poseidonia is een waterplant waar ze heel trots op zijn op Menorca. Ze hebben speciale projecten om deze plant te beschermen. De waterplant kan alleen groeien in water wat extreem schoon is. Als je poseidonia ziet weet je dan ook dat het water heel schoon en helder is. In de herfst komen de dode bladeren van de plant aan op het strand. De bladeren laten ze liggen, omdat het zorgt dat het zand niet wegslaat als er harde wind en hoge golven zijn in de winter. In de zomer is de meeste poseidonia wel opgeruimd, maar er kan nog wel eens wat blijven liggen of weer nieuwe aanspoelen.

Neem je picknick mand maar mee, want je kunt picknicken in de schaduw voordat je bij het strand bent. Er staan picknicktafels onder de dennenbomen, net voor het strand begint.

Parkeren: het strand is ongeveer 1 minuut lopen vanaf de parkeerplaats
Bus: ja
Toiletten: ja
Strandwacht: ja
Eten&drinken: ja
Strandstoelen: ja
Water activiteiten: ja
Afvalcontainers: ja
Voorzieningen voor invaliden: ja

binibeca binibequer menorca spanje vakantie

tip: vlakbij binibeca is een grot op dit filmje kun je zien waar het ligt ten opzichte van het strand en hoe mooi het is! Het is ook mogelijk om er met een kano te komen in Cala Torret kun je een kano huren!

 

Binibequer vell

Binibequer vell is een schattig vissersdorpje. Binibequer ligt 8 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Mahon. Dit dorpje lijkt zo uit een sprookje te komen. De huisjes en daken zijn helemaal wit en er zijn allemaal kleine straatjes. Het lijkt een heel oud vissersdorpje, maar dit dorp werd pas in 1972 gebouwd. Het is gewoon nagebouwd van andere oude vissersdorpjes langs de kust!! Je kunt er lekker eten of wat drinken op een pleintje.

Wijngaard Binifadet

Vlakbij Sant LLuis ligt de wijngaard Binifadet. Ze vertellen daar hoe je wijn maakt en je kunt de machines bekijken waarmee ze het sap uit de druiven persen. In de kelder liggen de wijnvaten voor de rode wijn en zie je hoe ze cava maken. Na deze rondleiding mag je geitenkaas en jam proeven, die ze ook van de wijn en druiven maken. Natuurlijk mag je ook een vino (wijn) of cava (mousserende wijn) proeven.

Er is ook een groot terras met restaurant en een wijnbar.

  • Cami De Ses Barraques, S/N
  • 07710 Sant Lluis (Menorca)
  • Email: binifadet@binifadet.com
  • Tel. 971 15 07 15
  • website

Tips voor Restaurants in de buurt:

binibeca binibequer menorca spanje vakantie

 

Geef een reactie