Wandelen langs de mooiste stranden in het zuiden van Menorca

/Wandelen langs de mooiste stranden in het zuiden van Menorca

Wandelen langs de mooiste stranden in het zuiden van Menorca

Wandelen langs de mooiste stranden van het zuiden van Menorca

Menorca is een wandeleiland. In ieder jaargetijde kun je wandelen. In april kun je orchideeën en in oktober paddenstoelen spotten. Er staat altijd wel iets in bloei. In de zomer wandel je misschien iets korter dan in het voorjaar of de winter, omdat het warmer is.

Vergeet niet voldoende water mee te nemen! 

Een bekende wandelroute is de Cami de Cavalls. Dit is een pad van 185 km langs de hele kust en stukjes binnenland van Menorca. Je kunt natuurlijk dit pad volgen, maar het is ook leuk om over de literal te gaan. Dit pad loopt pal langs de kust.

Route 1 Cala Turqueta – Cala Macarella

Parkeer je auto bij Cala Turqueta. Je komt hier vanaf de rotonde bij Ciutadella neem afslag “Sant Joan de Missa” Er staan ook grote borden aangegeven met het aantal parkeerplaatsen.

Er zijn 2 parkeerplaatsen 1 gratis deze is ongeveer 850 meter lopen naar het strand de andere is ongeveer € 5,- en dan loop je in ongeveer 125 meter naar het strand.

Je kunt er ook met de bus heen vanaf Ciutadella ook dan kom je niet vlakbij het strand.

Eenmaal aangekomen op het strand Cala Turqueta kun je gaan zwemmen en relaxen op het strand. Je kunt ook gaan wandelen naar Cala Macarella en Cala Macaralleta. Loop eerst langs de literal (het pad pal langs zee) en daarna over de Cami de Cavalls terug. Over dit rondje doe je ongeveer 2,5 uur. Bij Cala Macarella heb je nog een bar/cafetaria Susy. Dit restaurant is vlakbij het strand. 

kaart turqueta macarella

Route 2 Cala Mitjana – Cala Trebaluger – Cala Fustam

Een andere mooie route waar je mooie stranden van de zuidkust tegenkomt begint in Cala Mitjana.

Cala Mitjana ligt tussen Ferreries en Cala Galdana in. Je kunt hier gratis parkeren. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar het strand. Het is een mooi strand met ook nog een piep klein strandje: Cala Mitjaneta. In het hoogseizoen is het erg druk in Cala Mitjana. Er wordt ook veel van de rotsen gesprongen.

Je kunt ook met de kano of boot naar Cala Mitjana. In Cala Galdana kun je een kano of een boot huren.

Op de kaart zie je dat je verschillende mogelijkheden om te wandelen. De Cami de Cavalls loopt ver van de kust en dan mis je de mooie stranden Trebaluger, Escorxada en Fustam.

mitjana wandelen kaart

Je kunt helemaal naar Cala Escorxada en Cala Fustam. Dit is vanaf Cala Mitjana 4 kilometer. Het is best een pittig stuk (veel stijgen en dalen). Je kunt ook alleen wandelen naar Trebaluger, dit is ongeveer 2 kilometer (enkele reis).

Het leukst is om heen langs de literal (pad langs de zee) te gaan en op de terugweg naar de Cami de Cavalls te lopen en hierna terug te lopen naar Cala Mitjana.

Ben je weleens op deze stranden geweest of heb je hier gewandeld? Laat het me weten in een bericht!

 

 

 

 

Door | 2018-02-02T11:56:55+01:00 februari 9th, 2016|actieve vakantie, menorca, stranden|2 Reacties

2 Reacties

  1. RM 2 oktober 2016 om 19:23 - Antwoorden

    bedankt voor de wandeltips
    helaas was de parkeerplaats bij Turqueta en Macarella vol dus zijn we doorgestuurd naar Son Saura, daarvandaan naar Turqueta heen en terug gelopen. Erg mooi, veel zicht op zee en de rotsen.
    een andere dag van Mitjana naar Trebaluger gelopen. Heel erg mooie wandeling, door de bossen tot je weer bij een mooie baai komt.
    Paden zijn erg goed gemarkeerd

  2. […] Lees meer over de zuidkust van Menorca op deze pagina! […]

Geef een reactie