Menorca Plaatsen: De haven van Mahon

/Menorca Plaatsen: De haven van Mahon

Menorca Plaatsen: De haven van Mahon

Haven Mahon Menorca.

De haven van Mahon is wel 5 kilometer lang. Het is de op één na grootste natuurlijke haven ter wereld (Pearl Harbour op Hawaii is de grootste). Er is vaak wat te zien en te doen in de haven. Er zijn demonstraties of wedstrijden van kanoërs, zeilers of jetskies.

1x per jaar komen de red dragons uit Engeland een demonstratie geven

 

Je kunt er (zeil)boten huren of zeilles nemen. In de zomer kun je ook bij Club Maritimo op zomerschool gaan. Dit kan per week maar ook per maand.

Het is erg leuk om met een rondvaartboot door de haven te varen. De rondvaart met de gele catamaran duurt precies een uur. Je kunt dan zelf zien hoe lang en mooi deze natuurlijke haven is.

tip: op donderdag om 10:30 uur kun je de Isla del Rey bezoeken.

Op het eiland staat een ziekenhuis dat nog lang gebruikt is. Helaas heeft het een tijd leeg gestaan en is het behoorlijk geplunderd. Nu zijn ze het bet behulp van vrijwilligers weer helemaal aan het opbouwen. Het is erg leuk om deze excursie te doen. Wil je kaartjes met korting voor deze excursie? Neem dan nu contact met ons op!

De boot vaart langs de spaanse marine basis en een aantal eilandjes in de baai. Op het eiland “isla Lazareto” staat een quarantaine ziekenhuis. Hier moesten zeelieden als ze van zee kwamen wachten totdat ze de vaste wal op mochten. Dat was om te voorkomen dat besmettelijke ziekten (pest, tyfus, cholera) zich over het eiland konden verspreidden. Bezoekers moesten soms wel 3 weken wachten voordat ze Menorca in mochten.

De boot vaart ook langs de forten en verdedigingstorens, die zijn gebouwd om Mahon en Menorca te beschermen tegen aanvallen vanaf zee. Ook onder water is er veel te zien want de boot heeft ramen in de romp. De gesproken informatie op de boot is ook in het Nederlands. Je moet dit wel vragen voor je vertrekt. Als je de haven hebt gezien, loop dan de trappen op naar boven om de stad te gaan verkennen.

1x per jaar is er de MenrocaMAXI regatta. De wally’s en de MAXI 72 strijden om de 1e plaats. Het is werkelijk schitterend om deze boten in de haven en de kust te zien zeilen.

menorca maxi menorca

 

 

 

 

Door | 2018-02-02T11:57:01+01:00 mei 14th, 2015|menorca, plaatsen, tips|2 Reacties

2 Reacties

  1. […] hoofdstad Mahon met zijn 5 km lange haven ligt op 10 minuten afstand met de […]

  2. […] van Menorca. Ciutadella is een leuk klein stadje en veel toeristischer dan Mahon. Net zoals Mahon heeft het een haven, maar die is een stuk […]

Geef een reactie