10 redenen om op vakantie naar Menorca te gaan

/10 redenen om op vakantie naar Menorca te gaan

10 redenen om op vakantie naar Menorca te gaan

10 redenen om op vakantie naar Menorca te gaan

Menorca is een klein eiland, maar het zit vol verrassingen. Nog iedere week ontdekken wij nieuwe dingen. Als je komt is de kans groot dat je weer graag terug wilt komen om nog meer te ontdekken.

1. De maagdelijke stranden en cala’s

Je denkt natuurlijk er zijn meer stranden en cala’s te vinden om de wereld, maar de cala’s en stranden van Menorca met schoon en helder water hebben iets speciaals.

yoga & qigong retreat Menorca

In het noorden zijn de meeste stranden rood en rotsig, met de contrasterende fel blauwe kleur van de zee zijn ze adembenemend. Bezoek zeker Cala Pregonda, Playa Cavalleria, Cala Pilar en Cala Algaiarens.

De stranden in het zuiden zijn wit en het water is prachtig lichtblauw. Ze lijken wel caribisch.
Vergeet niet Cala Mitjana, Cala Turqueta, Cala Macarella en Macarelleta, Cala Trebaluger.

2. De prachtige natuur

Al meer dan 20 jaar is Menorca een Biosfeer Reservaat. Een groot gedeelte van Menorca is beschermd natuurgebied. En dat zie je. Vooral als je over Menorca vliegt zie je dat een groot gedeelte van Menorca niet bewoond is, maar alleen maar groen is.
De natuur is de baas op Menorca.
De Cami de Cavalls is een natuurpad van 180 km, maar er zijn nog veel meer wandelpaden en ook het natuurpark Albufera d’Es Grau. Er zijn wilde orchideeën, bijzondere vogelsoorten en een uitzonderlijk mooi en groen landschap.

menorca orchideeën vakantie

Genieten van de natuur op Menorca kun je door te gaan wandelen, fietsen, mountainbiken, kayakken of paardrijden. Welke activiteit kies jij om te genieten van de natuur op Menorca?

3. Activiteiten in en op de zee.

Windsurfen in de baai van Fornells, snorkelen in Cala Morell, SUP-pen in es Grau, duiken naar grotten in de zee, kayakken met je familie of zeilen met de wind in je haren.
Menorca heeft meer dan 200 kilometer kust en de nautische activiteiten zijn eindeloos.

watersport menorca

4. Het nachtleven in de havens.

Mahón, Ciutadella, Fornells en Calas Fonts zijn de bekendste haven(tje)s van Menorca. In de middag komt de verse vis in de haven aan. Er zijn veel visrestaurants te vinden. In Fornells kun je de typische caldereta de llangosta eten, een stoofschotel met kreeft.
In de zomer vind je er markten, life-muziek en vele terrasjes.

Menorca plaatsen Es Castell

5. Het lekkere eten

Het eten van Menorca heeft veel smaak en is heel gevarieerd. Verse vis en zeevruchten, vlees, heerlijke groenten samen met een goede wijn van één van de wijngaarden van Menorca.

eten restaurants menorca

6. Historie

Menorca heeft 2 archeologische monumenten op iedere vierkante kilometer. Taula’s, talayotten, naveta’s, prehistorische dorpjes, forten, torens. Het is onmogelijk ze allemaal in één week te bezoeken.

7. De authentieke plaatsen.

Ciutadella de voormalige hoofdstad met zijn paleizen en kleine straatjes. Mahon met zijn terrassen met life muziek op de dinsdagen in de zomer. Es Castell van oorsprong Engels met zijn kleine haventje Cales Fonts.
Sant Lluis gesticht doorde Fransen met zijn molens. Alaior, Es Mercadal, Es Migjorn Gran, Ferreries. Iedere plaats heeft in de zomer een gezellige avondmarkt.

8. De authentieke feesten.

De feesten op Menorca beginnen eind juni in Ciutadella en eindigen half september in Mahon. Iedere plaats heeft zijn eigen feest. Met twee belangrijk ingrediënten: het typische Menorcaanse paard en de pomada een mix van Menorcaanse Gin en citroen limonade
Voor de rest, “los Gigantes” (grote poppen), veel mensen op straat, een kermis, vuurwerk en in Alaior een (carnavals)optocht.

feesten menorca

9. De rust

In Menorca is het zelfs in de zomer nog een stuk rustiger dan op bijvoorbeeld Mallorca of Ibiza. Bijna geen verkeerslichten en geen autosnelwegen. Doordat er minder hotelbedden zijn en minder vluchten kan het niet zo druk worden als op Mallorca of Ibiza. In vergelijking op Mallorca komen 14 miljoen vakantiegangers per jaar op Menorca 700.000

10. De beste tips van ons!

Wij wonen op Menorca en kunnen je tips geven over autohuur, paardrijden, watersporten, bootttrips, restaurants, dagjes weg. Laat ons weten wanneer je komt en met wie en we geven je graag advies!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht

  maak de volgende som 10+2=

  Door | 2018-02-02T11:56:54+01:00 april 4th, 2017|bezienswaardigheden Menorca, menorca|0 Reacties

  Geef een reactie