Waar kun je….? Menorca in mei

/Waar kun je….? Menorca in mei

Waar kun je….? Menorca in mei

Waar kun je…. Menorca in mei

Een aantal lezers van dit blog menorcaspecialist.nl hebben mij vragen gesteld over markten, vegetarisch eten, lunchen met kinderen, snorkelen en SUPpen op Menorca. In dit bericht beantwoord ik de vragen die deze mensen mij stelden.

Zijn er leuke markten eind mei op Menorca?

De zomermarkten zijn nog niet begonnen eind mei, maar de standaard markten in alle plaatsen zijn er natuurlijk wel. Ook is er op 19 en 20 mei Brunch & Co, dit jaar met een tropisch tintje. Daarnaast is er op 19 (van 17:00-23:00) en op 20 mei (van 11:00 tot 24:00) Brunch&Co Tropical 2017. Een hele leuke hippe hippiemarkt met lekker eten, muziek, workshops en knutselen voor de kinderen. 

hippiemarkt Menroca

 

Wij kijken hier het hele jaar naar uit, voor ons is het een traditie geworden en gaan er zeker weer naar toe! In 2015 was de markt in St Lluis en maakte ik er dit filmpje van. Nu is het in het stads park van Mahon “Es Freginal”. En wordt het nog groter en leuker! 

Op zaterdag is ook de vismarkt in Mahon erg gezellig, dus dit kun je dan meteen combineren!

Op zaterdag 28-5 is er vanaf 13:30 “VEGA JAZZ PICNIC in de palmerar in Cala Blanca vlakbij Hola Ola met muziek en foodtrucks! Dit wordt vast ook een heel gezellige middag!

Waar kun je goed snorkelen op Menorca?

Mijn favoriete plek om te snorkelen is nog steeds Cala Morrell. Je hebt hier een mooi rif, het water is super helder en er zwemmen veel vissen. Maar ook bij alle andere stranden van Menorca kun je heel goed snorkelen. Calas Covas, Cala Rafalet, net buiten de baai van Arenal, Cala Pudent bij Son Parc.

Waar kun je leuk en lekker lunchen op Menorca?

1) Lekker paella eten kun je bij restaurant Binimella, doorvoor of erná kun je nog naar één van de mooiste stranden van  Menorca wandelen: Cala Pregonda. Als je vegetarisch bent, kun je de paella natuurlijk alleen met groenten bestellen (verduras)

winter menorca

2) ook leuk is het om ’s middags naar Es Castell te gaan. Het leuke haventje, Cales Fonts, is erg gezellig. Lekker eten kun je bij Es Llengall. Er is geen speeltuintje voor de kinderen maar als je wat brood meeneemt kunnen ze de vissen voeren in de haven en wie weet zie je wel een vliegende vis!

3) In Mahon zit je met en zonder kinderen leuk bij Santa Rita op plaza Bastio of bij Bar Q-sins  (plaza Miranda 14 tel. 971355157) op de plaza Miranda. Allebei vlakbij een speeltuintje. Hier vind je ook  lekkere vegetarische gerechten.

4) In Ciutadella kun je eten bij Questat op plaza Nova. Als je met kinderen bent kunnen ze gewoon wat rondlopen op het pleintje. Op de plaza des Pins hebben ze ook een leuke speeltuin. Aan deze speeltuin zit restaurant Pins 46 met een binnentuin en patio.

5) In Cala Galdana bij hotel Melia hebben ze een nieuw restaurant met mooi uitzicht en een IBIZA-style uitstraling zeker een bezoekje waard!

6) In Son Bou kun je bijna op het strand lekker lunchen bij Corb Mari.

7) Ook leuk is restaurant Club Nautico Binisafua (Passeig de la Mar 29 Binisafua Roters.) Dit restaurant ligt heel mooi langs het water. Lekkere tapas, paella, salades en natuurlijk vis!

Waar kun je vegetarisch en/of veganistisch eten op Menorca?

In Ciutadella: heb je een vegetarisch restaurant Fang i Aram.

In Mahon: Ze hebben een vegetarisch restaurant in het centrum van Mahon met lunchmenu’s van € 12,95 (maandag tm vrijdag) Clorofil la

Ca’n Avelino is ons favoriete restaurant en is het hele jaar door open. Er staan veel vegetarische en /of veganistische gerechten op de kaart. Dit restaurant is misschien niet zo leuk gelegen maar de gerechten zijn echt super lekker! Bij “Bar es Mirador” hebben ze hamburgers van tofu.  Bij “Bar Q’sins”op plaza Miranda kun je ook lekker en vegetarisch eten.

In Sant Climent op plaza de la iglesia hebben ze vegetarische gerechten bij “café de es Pla”.

Verder kun je in bijna ieder restaurant wel vegetarisch en/of veganistische gerechten bestellen. Wat denk je van een vegetarische paella? Heel lekker en boordevol groenten van het eiland!

Zijn er vers fruit en groente markten op Menorca?

Ciutadella heeft een leuke markt midden in het centrum. Hier kun je verse vis, fruit, groente en kaas kopen. Loop langs de kathedraal door Ses Voltes naar Plaza Nova en dan de 2de rechts. Doorlopen en dan kom je uit bij de markt. Er zijn ook een aantal leuke barretjes en cafeetjes rond de markt.

Mahon heeft ook een markt midden in het centrum: Mercat del Claustre. Het is een mooi gebouw, vroeger werd dit gebouw gebruikt als klooster en later ook als paleis van justitie en gevangenis. Je vindt dit gebouw vlakbij de vismarkt. Naast de kerk: Iglesia del Carmen. Ook hier heb je genoeg barretjes om iets te drinken of te eten.

Naar welke (wijn)boeren kun je op Menorca?

In mei is het nog niet te warm voor allerlei leuke uitstapjes een wijngaard bezoeken en wijn proeven is dan ook leuk om te doen.

Bij Binifadet in St Lluis kun je wijn proeven en een rondleiding krijgen. Ook Hort Sant Patrici in Ferreries is leuk om te bezoeken.

Een andere leuke boerderij om te bezoeken is Subaida. Ze maken hier kaas en je kunt een rondleiding krijgen over de boerderij.

Waar kan ik een Stand Up Paddle huren op Menorca?

Stand Up Paddle of te wel kort afgekort SUP-en. Er komen steeds meer plaatsen bij waar ze excursies organiseren en planken verhuren.

Surf & Sail MenorcaPlay de Son XoriguerSon Xoriguer629749944info@surfsailmenorca.comwww.surfsailmenorca.com
Audax Sport & NatureC/ Capifort 6, BajosMahón971154548mth@artiemhotel.comhttps://artiemhotels.com/es/audax/sports-nature
Menorca en KayakC/S ‘arribada 8Es Grau669097977info@menorcaenkayak.comwww.menorcakayak.com
KatayakPaseo Marítimo 69Fornells626486426menorca@katayak.netwww.katayak.net
Dia ComplertPasseig Marítim 41Fornells609670996info@diacomplert.comwww.diacomplert.com
HAPPY MenorcaVial del Arenal 4ASon Parc657127827happymenorca@gmail.comwww.happymenorca.com
Wind FornellsCarreta Es MercadalFornells664335801ramon@windfornells.comwww.windfornells.com
SUP & KITE MenorcaArenal, Son Parc, Cala en Porter, es Grau, enz.699733696https://www.facebook.com/SUP-KITE-Menorca-1602348550042780/

 

Natuurlijk kun je nog veel meer dingen doen in mei. Deze vragen kwamen van lezers van dit blog. Heb je ook een vraag? Stuur me een berichtje dan stuur ik je zo snel mogelijk een antwoord! Laat ook gerust meer tips achter als reactie!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht

  maak de volgende som 10+2=

   

  Geef een reactie