8 redenen om een huis te kopen op Menorca

/8 redenen om een huis te kopen op Menorca

8 redenen om een huis te kopen op Menorca

Waarom een huis kopen op Menorca?

8 redenen om te kiezen voor Menorca om een huis te kopen (of te huren)

1. Het klimaat; Menorca heeft meer dan 300 dagen met zon. De zomers zijn warm, maar nooit te heet. Gemiddeld 29 graden met uitschieters naar maximaal 32 graden. De winters zijn mild met genoeg zonnige en heldere dagen, om actief bezig te zijn. Het is er heerlijk om bijvoorbeeld te wandelen, fietsen, paardrijden of te golfen.

2. De prijs van de huizen; In de crises zijn de prijzen van de huizen behoorlijk gedaald. Het dieptepunt lijkt te zijn bereikt. De prijzen zijn gestabiliseerd en in sommige gebieden alweer aan het stijgen, maar gemiddeld zijn de prijzen 20% lager dan op Mallorca en Ibiza.

3. De veiligheid. Menorca is veel veiliger dan andere bestemmingen. Criminaliteit is laag. Je buren zijn vriendelijk en staan voor je klaar als er iets is.

4. De vriendelijke mensen. De Menorcanen zijn niet opdringerig, maar bescheiden. De Menorcanen zijn over het algemeen erg vriendelijk naar Nederlanders en Belgen. Ook al denken ze vaak eerst dat je uit Duitsland komt. Maar zodra er meer Nederlanders en Belgen leren ze snel genoeg dat, dat toch echt een andere taal is. Ze zullen je niet aanmoedigen om in hun restaurant te komen eten of om nog een  drankje te nemen. De uitdrukking “kijken kijken niet kopen” kennen ze niet. “Como tu quieres” (wat jij wil) is wel een veel gehoorde uitdrukking.

5. De natuur. UNESCO heeft in 1993 heel Menorca uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De economische ontwikkeling gaat altijd in harmonie met de natuur en cultuur van het eiland. Daarom vind je geen grote en massale toeristenoorden. Alles is kleinschalig en rustig. Hoewel Menorca verandert is de laatste jaren en het toerisme in opkomst is kun je het authentieke Menorca nog makkelijk vinden.

cala rafalet menorca menorcaspecialist

6. Meer mensen beginnen Menorca te ontdekken. Ibiza is een hype en Mallorca is groot en machtig, maar Menorca is een kans. Doordat Menorca de natuur altijd heeft gerespecteerd is én blijft het een speciaal eiland om je helemaal te ontspannen en om te relaxen. Het is een familie-vriendelijke bestemming waar je tot rust kunt komen en kunt genieten van het leven.

7. De mooiste disco en chill-out plek van de Balearen. Cova de Xoroi, waar veel feesten worden georganiseerd. Ook zit disco Space Menorca in Ciutadella (The spirit of Ibiza sinds 1989). Dus wil je een avond naar een disco met een goede DJ, dan is dat ook op Menorca mogelijk!

8. De zee, de stranden en de cala’s.  Menorca heeft meer stranden dan Mallorca en Ibiza bij elkaar. Zelfs in het hoogseizoen kun je naar stranden waar niemand anders is. Doordat de wateren rond Menorca heel diep zijn en ze speciale beschermingsprogramma’s hebben voor de posidona, vind je nergens anders in de Middellandse zee vind je zulk helder en schoon water. Ook voor duikliefhebbers is Menorca ideaal. Er zijn veel mooie duikspots, grotten en wrakken en het zicht is vaak meer dan 30 meter ver!

stranden zuidkust menorca

Neem nu contact met mij op en vraag me naar alle mogelijkheden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht

  maak de volgende som 10+2=

  Door | 2018-02-05T12:49:41+01:00 juli 17th, 2015|huis kopen Menorca, menorca|0 Reacties

  Geef een reactie